Orzeźwiająca i wilgotna babka jogurtowa
Bardzo prosta babka, którą są w stanie przygotować nawet osoby początkujące w pieczeniu. Jogurt nadaje babce niewyobrażalną świeżość i wilgotność.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
150 gmasła
250 gcukru
250 gmąki
250 gjogurtu naturalnego
4 szt.jajek
szczyptasoli
Krem:
500 gjogurtu naturalnego
4 szt.żółtek
40 gskrobi kukurydzainej
100 gcukru pudru
- Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. W drugiej misce zmiksuj masło z cukrem na piankę, dodaj jogurt naturalny i żółtka. Na koniec wymieszaj przesianą mąkę i delikatnie łyżką wymieszaj z ubitą pianą z białek.
* Wskazówka: Nawet bez kremu babka jest smaczna, wilgotna i orzeźwiająca. Wierzch możesz posypać cukrem pudrem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Svěží a šťavnatá jogurtová bábovka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Frischer und saftiger Joghurtgugelhupf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Friss és krémes joghurtos kuglóf.
KOMENTARZE DO PRZEPISU