Orzeszki

Przepis Orzeszki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Orzeszki
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Orzeszki to świetny wybór na świąteczne ciasteczka. Delikatne, miękkie, chrupiące, wyśmienite - nikt nie jest w stanie się im oprzeć! Pyszne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Orzeszki

SKŁADNIKI

Ciasto:

320 gmasła
400 gmąki tortowej
160 gcukru pudru
120 gwłoskich orzechów
4 łyżkikakao
1 łyżkarumu

Krem:

200 gmasła
160 gcukru pudru
2 opakowaniabudyniu waniliowego
750 mlmleka
rum

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuje ciasto.  Masło z cukrem ubij do osiągnięcia pianki i stopniowo dodawaj kakao, rum, mielone orzechy włoskie i na koniec mąkę.
  2. Wyrób ciasto i pozostaw w zimnym miejscu, najlepiej na całą noc.
  3. Przygotuj foremki do orzeszków i wypełnij je. Wewnątrz zrób małą dziurkę, aby było gdzie włożyć nadzienie.
  4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
  5. Przygotuj krem. Ugotuj budyń na mleku i ostudź. Ubij masło z cukrem do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj ostudzony budyń a na koniec dopraw rumem.
  6. Tak przygotowanym krem ​​wypełniaj na jedną część orzeszka i łącz z drugą częścią. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj