W zeszłym roku była premiera a w tym roku z pewnością to powtórzę. Orzeszków nigdy sama nie robiła, zawsze ktoś mi je przynosił w prezencie. Jest to chyba najbardziej pracochłonnych rodzaj słodkości świątecznych jakie znam ale ten smak naprawdę jest wart tego wysiłku. Cierpliwość się opłaca a w tym przypadku to się sprawdza w 100%. Nadziewam je klasycznym kremem karmelowym z masła i mleka skondensowanego, zanurzam jeszcze w czekoladzie i ozdabiam kolorową posypką. Do środka dawałam jeszcze cukrową perełkę a niektóre zrobiłam w stylu muszli.
W zeszłym roku była premiera a w tym roku z pewnością to powtórzę. Orzeszków nigdy sama nie robiła, zawsze ktoś mi je przynosił w prezencie. Jest to chyba najbardziej pracochłonnych rodzaj słodkości świątecznych jakie znam ale ten smak naprawdę jest wart tego wysiłku. Cierpliwość się opłaca a w tym przypadku to się sprawdza w 100%. Nadziewam je klasycznym kremem karmelowym z masła i mleka skondensowanego, zanurzam jeszcze w czekoladzie i ozdabiam kolorową posypką. Do środka dawałam jeszcze cukrową perełkę a niektóre zrobiłam w stylu muszli.
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny