Orzechy nadziewane kremem karmelowym i posypane cukrem pudrem

Przepis Orzechy nadziewane kremem karmelowym i posypane cukrem pudrem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Orzechy nadziewane kremem są popularnym smakołykiem nie tylko na Boże Narodzenie, ale także wesela czy inneuroczystości. Do Bożego Narodzenia zostało jeszcze kilka dni, a Tywciąż masz czas na wyczarowanie niezwykłych słodyczy we własnej kuchni. :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

320 gmasło
400 gmąka gładka
160 gcukier puder
120 gorzechy włoskie
4 łyżkikakao
1 łyżkarum

Krem:

100 gmasło
puszkamasło karmelowe
4 PLmielone orzechy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na ciasto formujemy w kulkę, którą zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.
  2. Po godzinie wyjmujemy ciasto, dzielimy je na mniejsze kawałki i umieszczamy w foremkach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i przez około 8 - 10 minut. Trzeba obserwować.
  3. Od razu wyciągamy je z formy i pozwalamy ostygnąć.
  4. Masło z masą karmelową ubijamy na pianę, dodajemy orzechy i delikatnie za pomocą drewnianej łyżki mieszamy. Krem przekładamy do woreczka do wyciskania i napełniamy orzechami.
  5. Obtaczamy w cukrze pudrze.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj