Orzechowo-czekoladowe kółeczka i serduszka

Przepis Orzechowo-czekoladowe kółeczka i serduszka
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Serduszka, kółeczka, gwiazdki, kształt nie ma znaczenia. Te mini ciasteczka na jeden kęs są fantastyczne, rozpływają się w ustach. Orzechowe nadzienie, orzechowe ciasto = pyszności!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

120 gorzeszków
120 gcukru pudru
240 gmasła
240 gmąki
1 szt.jajko
szczyptacynamonu

Nadzienie:

120 gmasła
80 gcukru pudru
1 szt.jajko
80 gorzechów
20 gkakao
2 łyżkirumu

Polewa:

100 g100% tłuszczu
200 gczekolady do gotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wyrób ciasto, które pozostaw na noc w lodówce.
  2. Wykrawaj kształty i piecz w temperaturze 170 stopni w piekarniku z termoobiegiem aż zbrązowieją, nie znam dokładnie czasu, musisz to sama zaobserwować. Każdy piekarnik piecze inaczej, więc kieruj się swoim. :-)
  3. Sklejaj nadzieniem i zamocz w czekoladzie (100 g 100% tłuszczu i 200 g czekolady do gotowania, używam tej z Lidla).
  4. Możesz ozdobić ozdobami cukierniczymi tak jak ja to zrobiłam, ale nie musisz.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj