Orzechowe ule

Przepis Orzechowe ule
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Sezon na orzechy już w pełni, spróbuj więc przygotować ten smakołyk niewymagający pieczenia. Ule orzechowe z likierem lub dżemem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Potrzebujemy:

25 dkgcukier puder
25 dkgmielone orzechy włoskie
1-2 szt.białka
garśćsbułka tarta
ciasteczka dla dzieci
forma w kształcie ula
likier lub dżem

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wymieszaj wszystkie składniki, uformuj małą kulkę, otocz cukrem pudrem i wciśnij do formy.
  2. Od spodu zrób dziurkę palcem lub drugim końcem drewnianej łyżki, by wypełnić ją dowolnym farszem – likierem lub dżemem
  3. Zatkaj spód ciasteczkiem i polej całość czekoladą.

 

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj