Orzechowe tartaletki z czekoladą

Przepis Orzechowe tartaletki z czekoladą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste ciasteczka świąteczne, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Kruchutkie ciasto, orzechowe nadzienie, całe zamoczone w polewie czekoladowej i ozdobione orzeszkiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

400 gmąki
100 gcukru pudru
200 gmasła
4 szt.żółtek

Nadzienie:

200 gmielonych orzechów włoskich
100 gmasła
100 gcukru pudru
120 gbiszkoptów
do smakurum

Polewa:

130 gczekolady
70 gmasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników na ciasto zrób kulkę, którą pozostaw w lodówce na co najmniej na pół godziny. Potem zrób małe kuleczki, które daj do foremek na tartaletki i drugim końcem łyżki wciśnij je tam porządnie. Nadmiar ciasta usuń i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni przez około 10 - 15 minut. 
  2. W misce zmiksuj masło z cukrem do osiągnięcia pianki, potem dodaj pozostałe składniki. Napełnij ostygnięte koszyczki za pomocą rękawa cukierniczego i daj do lodówki aby stężały.
  3. Gdy stężeją zamocz w polewie czekoladowej i ozdób według własnej fantazji, na przykład orzechami.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj