NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka orzechowe Orzechowe rurki bez pieczenia, które pokochasz
Orzechowe rurki bez pieczenia, które pokochasz
Przepis Orzechowe rurki bez pieczenia, które pokochasz
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   7.7.2021

Orzechowe rurki bez pieczenia, które pokochasz

Połączenie trzech podstawowych kryteriów - bez pieczenia, fantastyczne i proste. Nie ignoruj tych kryteriów i zrób najlepsze rurki, jakie kiedykolwiek jadłaś. Oszalejesz na ich punkcie tak bardzo, że już nigdy nie będziesz przygotowywać innych. Nie bój się nawet surowego jajka w przepisie, jeśli używać świeżych jajek to nie ma żadnego ryzyka salmonelli.

25 min.
Przygotowanie
Składniki
150 g
mielonych orzechów włoskich
150 g
cukru pudru
150 g
mielonych biszkoptów
2 szt.
domowych jajek (przede wszystkim świeżych)
1 łyżka
kakao
czekolada do ozdobienia
šlehačka na plnění
sekané oříšky na ozdobu
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Orzeszki, cukier puder, mielone biszkopty i domowe jajka wymieszaj w misce i zrób z tego jednolitą masę, którą natychmiast wyrób.
  2. Przygotuj folię spożywczą i rozłóż ją na stolnicy. Połóż ciasto, przykryj folią spożywczą i wałkiem rozwałkuj na cienki płat, który pokrój zgodnie z wymiarami foremek do rurek na prostokąty.
  3. Pokrojone kawałki nawiń na rurki i ułóż na blaszce łączeniem w dół. Tak przygotowane rurki pozostaw w pokojowej temperaturze do następnego dnia.
  4. Na drugi dzień zdejmij je z metalowych foremek do rurek i zamocz w polewie czekoladowej. Ozdób według własnej fantazji i nadziewaj bitą śmietaną.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz