Orzechowe rurki bez pieczenia, które pokochasz

Przepis Orzechowe rurki bez pieczenia, które pokochasz
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Połączenie trzech podstawowych kryteriów - bez pieczenia, fantastyczne i proste. Nie ignoruj tych kryteriów i zrób najlepsze rurki, jakie kiedykolwiek jadłaś. Oszalejesz na ich punkcie tak bardzo, że już nigdy nie będziesz przygotowywać innych. Nie bój się nawet surowego jajka w przepisie, jeśli używać świeżych jajek to nie ma żadnego ryzyka salmonelli.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

150 gmielonych orzechów włoskich
150 gcukru pudru
150 gmielonych biszkoptów
2 szt.domowych jajek (przede wszystkim świeżych)
1 łyżkakakao
czekolada do ozdobienia
šlehačka na plnění
sekané oříšky na ozdobu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Orzeszki, cukier puder, mielone biszkopty i domowe jajka wymieszaj w misce i zrób z tego jednolitą masę, którą natychmiast wyrób.
  2. Przygotuj folię spożywczą i rozłóż ją na stolnicy. Połóż ciasto, przykryj folią spożywczą i wałkiem rozwałkuj na cienki płat, który pokrój zgodnie z wymiarami foremek do rurek na prostokąty.
  3. Pokrojone kawałki nawiń na rurki i ułóż na blaszce łączeniem w dół. Tak przygotowane rurki pozostaw w pokojowej temperaturze do następnego dnia.
  4. Na drugi dzień zdejmij je z metalowych foremek do rurek i zamocz w polewie czekoladowej. Ozdób według własnej fantazji i nadziewaj bitą śmietaną.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj