Orzechowe rogaliki od babci

Przepis Orzechowe rogaliki od babci
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Starych dobrych przepisów nie powinniśmy nigdy zapominać. Doskonałe orzechowe rogaliki, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Obtoczone w cukrze pudrze.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

350 gmąka
210 gmasło
100 gmoelonych orzechów włoskich
70 gcukru pudru
1 szt.jajko
cukier puder do obtoczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki zmiksuj w misce mikserem na gładkie ciasto, które zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na co najmniej godzinę.
  2. Z wyjętego z lodówki ciasta odrywaj mniejsze kawałki, z których rękoma formuj rogaliki. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Uważaj aby rogaliki za bardzo się nie spiekły bo będą suche.
  4. Jeszcze gorące obtocz w cukrze pudrze i pozostaw do ostygnięcia.
  5. Przechowuj w papierowych pudełkach.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj