Orzechowe mini torciki

Przepis Orzechowe mini torciki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mini orzechowe torciki nadziewane kremem waniliowym. Te torciki są u nas w domu klasycznym świątecznym słodkim przysmakiem. Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego to gorąco polecam właśnie ten przepis.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gmąki
250 gmargaryny
200 gcukru pudru
150 gmielonych orzechów
2 łyżkikakao
1/2 łyżeczkisody spożywczej

Nadzienie:

500 mlmleka
2 szt.budyniu
1 szt.cukru waniliowego
250 gmasła
1 szklankacukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto:
    Wyrób ciasto ze wszystkich podanych składników, rozwałkuj i wykrawaj kółeczka i kwiatuszki aby mieć pary. Piecz w temperaturze 180 stopni.
  2. Klasycznie ugotuj budyń z mleka, budyniów i cukru.
  3. Masło i cukier puder zmiksuj do osiągnięcia pianki, dodaj ostygnięty budyń i zmiksuj na gładki krem.
  4. Kremem połącz takie same kawałki upieczonych ciastek i na koniec polej je rozpuszczoną polewą czekoladową.
  5. Wierzch ozdobiłam dodatkowo orzeszkiem, ale to nie jest konieczne.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj