Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowe

Przepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowe
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowePrzepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowePrzepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowe
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasteczka makaronikowe są doskonałe, delikatne i orzechowe, Są odpowiednie na różne uroczystości.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowePrzepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowePrzepis Orzechowe domowe ciasteczka makaronikowe

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI NA 25 PORCJI:

6 szt.białek
300 gdrobnego cukru
100 gcukru pudru
2 łyżkimąki
160 gmielonych orzechów włoskich

Nadzienie:

200 gcukru pudru
50 mlkawy w ziarnach mielonej ugotowanej
50 mlmleka
20 gmąki
1 op.cukru waniliowego DrOetker
250 gmasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Orzechowe bezy: białka zmiksuj z cukrem nad parą na pianę. Odstaw i gdy troszkę ostygnie wymieszaj z cukrem pudrem, mielonymi orzechami i mąką.
  2. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą foremki uformuj makaroniki w ten sposób, że łyżeczką daj trochę pianki, wygładź i wysusz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Ja suszyłam w temperaturze 100 ° C, około 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia i nadziewaj.
  3. Nadzienie: 4 łyżki cukru skarmelizuj, dodaj odcedzoną kawę ziarnistą (50 ml), mąkę wymieszaj w 50 ml mleka i ugotuj gęstą kaszę. Pozostaw do ostygnięcia. Od czasu do czasu zamieszaj.
  4. Masło w pokojowej temperaturze zmiksuj z pozostałym cukrem za pomocą miksera elektrycznego i stopniowo dodawaj ostygniętą kaszę. Zmiksuj na gładki krem.
  5. Nadzienie daj do rękawa cukierniczego i połącz dwa makaroniki. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blažena Sadovská

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj