Używasz podczas pieczenia innej mąki niż klasyczna biała, pszeniczna? Ja tym razem piekłam z mąki orkiszowej, jest znacznie zdrowsza, bardziej lekkostrawna a pod względem smaku całkiem mi pasuje. Niektórzy jej nie lubią, bo po upieczeniu ciasto ma bardziej zwartą konsystencję, ale mi to wcale nie przeszkadza. Da się piec zdrowo i smacznie, z mąki w stylu orkiszowej, ze zdrowymi tłuszczami jakimi są orzechy a dodatkowo użyłam cukru trzcinowego i proszku do pieczenia bez fosforanów. W domu znalazłam jeszcze trochę syropu z cykorii ale równie dobrze możesz użyć innego, na przykład klonowego. Koniecznie spróbuj.
Używasz podczas pieczenia innej mąki niż klasyczna biała, pszeniczna? Ja tym razem piekłam z mąki orkiszowej, jest znacznie zdrowsza, bardziej lekkostrawna a pod względem smaku całkiem mi pasuje. Niektórzy jej nie lubią, bo po upieczeniu ciasto ma bardziej zwartą konsystencję, ale mi to wcale nie przeszkadza. Da się piec zdrowo i smacznie, z mąki w stylu orkiszowej, ze zdrowymi tłuszczami jakimi są orzechy a dodatkowo użyłam cukru trzcinowego i proszku do pieczenia bez fosforanów. W domu znalazłam jeszcze trochę syropu z cykorii ale równie dobrze możesz użyć innego, na przykład klonowego. Koniecznie spróbuj.
Mój blog: Vaření s Tomem
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny