Niewiarygodnie dobry domowy 3Bit

Przepis Niewiarygodnie dobry domowy 3Bit

Dodał: NajKasia, 19.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

To ciasto nie wydawało mi się zbyt atrakcyjne ale ostatecznie po długich namowach dałam się przekonać i spróbowałam je zrobić. Ciasto jest w porządku, krem jak dla mnie odrobinę zbyt słodki ale to pewnie dlatego, że do kremu daje się tylko mleko skondensowane i masło. Cukru do kremu już się nie dodaje. Gdyby dodawało się jeszcze cukier to byłby już zupełnie niejadalny. Koniecznie spróbuj, u nas w domu to jedno z ulubionych ciast, choć dla mnie aż tak bardzo to nie :) Ale chyba zawsze tak jest że sto osób i sto preferencji smakowych.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 19.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

4 szt.jajek
200 gmąki
200 gcukru pudru
pół małego op.proszku do pieczenia
4 łyżkimleka
4 łyżkioleju
1 łyżkakakao

Nadzienie:

2 szt.budyniu
2 szt.cukru waniliowego
0,5 lmleka
100 gcukru pudru
150 gmasła
2 opakowaniaherbatników

Krem:

1 szt.gotowanego mleka skondensowanego (gotuję 2 1/2 godz.)
200 gmasła

Polewa:

100 gczekolady
100 gutwardzonego tłuszczu
1 łyżkacukru
1 łyżkakakao

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mleko skondensowane zagotuj dzień wcześniej aby dobrze ostygło w pokojowej temperaturze.
  2. Ciasto:
    Wszystkie składniki utrzyj razem, wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 min.
  3. Ugotuj z budyniów, cukru waniliowego i mleka budyń. Masło zetrzyj z cukrem i wymieszaj z ostygniętym budyniem. 
  4. Krem karmelowy:
    Masło utrzyj i stopniowo miksuj z ugotowanym, ostygniętym mlekiem skondensowanym.
  5. Ciasto posmaruj kremem budyniowym, na to ułóż herbatniki, posmaruj je kremem karmelowym a na wierzch daj polewę czekoladową. 
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj