Nakłuwane ciasto kefirowe

Przepis Nakłuwane ciasto kefirowe

Dodał: NajKasia, 6.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

W prostocie jest piękno a zasada ta obowiązuje również w przypadku przepisów, Doskonałe, słodkie a przede wszystkim soczyste ciasto, które nie ma sobie równych.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 6.4.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

340 gmąki
180 gcukru kryształ
1 op.cukru waniliowego
1 op.proszku do pieczenia
80 gwiórków kokosowych
500 mlkefiru
2 szt.jajek
8 łyżekoleju
wiórki kokosowe do posypania

Polewa:

160 grozpuszczonego masła
2 łyżkigorącej wody
4 łyżkirumu
4 łyżkikakao
200 gcukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto:
    Wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj wszystkie mokre surowce, wszystko dokładnie wymieszaj i wlej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką głęboką blaszkę (35x24cm).
  2. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut.
  3. Po upieczeniu od razu jak ciasto jest jeszcze ciepłe drugim końcem drewnianej łyżki zrób dziurki aż do samego dna. Polej polewą kakaową i zwróć uwagę na to, aby dobrze wpadła do wszystkich dziurek. Na końcu posyp wiórkami kokosowymi.
  4. Polewa:
    Wszystko tylko wymieszaj widelcem na gładką masę.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj