Najsmaczniejsza cukinia w sezonie, w doskonałym cieście - nie potrzebujesz do niej żadnych dodatków

Przepis Najsmaczniejsza cukinia w sezonie, w doskonałym cieście - nie potrzebujesz do niej żadnych dodatków

Dodał: NajKasia, 3.7.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne kółeczka z cukinii, które są hitem tegorocznego lata. Pyszny smak czosnku, cukinia delikatna jak piórko i dressing ze śmietany z koperkiem. Koniecznie spróbuj i Ty.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.7.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Podstawa:

1 szt.większa cukinia
5 ząbkówczosnku
do smakusól i pieprz

Dressing:

4 łyżkiśmietany
do smakukoperek
4 ząbkiczosnku
do smakusól i pieprz

Ciasto:

2 szt.jajek
3 łyżkiśmietany
szczyptasoli
4 łyżkimąki
50 gstartego sera

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię wymyj, osusz i pokrój w plastry. Posól i popieprz do smaku, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj. Pozostaw na 15 minut.
  2. Śmietanę w misce wymieszaj z posiekanym koperkiem, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw na bok.
  3. Przygotuj ciasto - jajka, śmietanę, sól i mąkę wymieszaj rózgą, dodaj tarty ser i wymieszaj. Plastry cukinii obtaczaj w mące a następnie w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni aż będą złociste a po usmażeniu połóż je na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru oleju.
  4. Podawaj z koperkowym dressingiem. Smacznego.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj