SKŁADNIKI
4 szt.jajek
200 gcukru
250 gmasła
1 op.śmietany kremówki
1 szt.proszku do pieczenia
300 gmąki
dżem do posmarowania
barwnik spożywczy - czerwony
350 ml wody
syrop malinowy
rum albo aromat ponczowy
Polewa:
100 gcukru pudru
1 łyżkagorącej wody
1 łyżkasoku z cytryny
- 4.
Wierzch polej polewą, posyp czekoladą. Ja korpus przekroiłam na pół i skleiłam go dżemem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejjednodušší punčový řez.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najjednoduchší punčový rez.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Einfache Punschschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide A legegyszerűbb puncsos szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU