Najlepsze szybkie ciasto z serkiem

Przepis Najlepsze szybkie ciasto z serkiem

Dodał: NajKasia, 23.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Najlepszy twarogowy krem jaki kiedykolwiek jadłam. Byłabym w stanie zjeść go cały od razu po zmiksowaniu, sam, wielką łyżką.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

3 szt.jajek
3 łyżkibrązowego cukru
2 łyżkimąki
1 łyżkakakao
1 łyżeczkaproszku do pieczenia

Krem:

125 gmasła
cukier puder według uznania
250 mlmleka
1 op.budyniu waniliowego
2 łyżkicukru
250 gdelikatnego twarogu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia sztywnej pianki, którą już tylko drewnianą łyżką wymieszaj z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotowe ciasto daj na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i włóż aby się piekło we wcześniej nagrzanym piekarniku. Temperatura 180 stopni i czas około 15-20 minut. Nie piecz zbyt długo, aby ciasto nie było za suche. Po upieczeniu pozostaw ciasto na 10 minut do ostygnięcia a następnie wyjmij je z blaszki i zdejmij papier. Powinien ładnie się odklejać.
  2. W mleku z dwiema łyżeczkami cukru klasycznie ugotuj budyń waniliowy, który pozostaw do ostygnięcia. Masło z cukrem pudrem zmiksuj mikserem do osiągnięcia pianki, łyżeczką dodawaj budyń a zupełnie na końcu ostrożnie wmieszaj delikatny twaróg.
  3. Krem nałóż na ciasto i ładnie wygładź, potem daj całe ciasto do lodówki aby krem stężał przez około 2 godziny a następnie pokrój na trójkątne kawałki.
  4. Możesz je po wierzchu polać czekoladą lub posypać czekoladą startą na tarce. Ja robiłam z czekolady serduszka za pomocą rękawa cukierniczego. Wystarczy na papierze narysować rozpuszczoną czekoladą różne wzory :)
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj