Najlepsze rogaliki z foremek

Przepis Najlepsze rogaliki z foremek
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przepis mam od swojej koleżanki, która wszędzie chwali te rogaliki więc musiałam je spróbować zrobić. Są naprawdę fantastyczne. Nie chciałam robić ich po raz pierwszy na Boże Narodzenie więc spróbowałam już teraz i są naprawdę świetne. Połowę zrobiłam z mielonymi orzeszkami a połowę z wiórkami kokosowymi. Końcówki zamaczałam w czekoladzie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

250 gmąki
500 gcukru pudru
250 gmargaryny
250 gmielonych orzechów lub wiórków kokosowych
1 łyżeczkasody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Suche składniki wymieszaj w misce, dodaj posiekaną miękką margarynę najlepiej w pokojowej temperaturze i wyrób ciasto.
  2. Do suchych foremek na rogaliki wciskaj kawałek ciasta /wystarczy gdy będzie równo z brzegiem lub nawet odrobinę mniej/, ale musi być dobrze wciśnięty, zwróć na to uwagę ..
  3. Piecz w temperaturze 170°C aż będą złociste, około 10 - 15 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj