Nawet nie potrafię zliczyć ile razy próbowałam zrobić ptysie. Zawsze w trakcie pieczenia ślicznie rosły a po wyjęciu z piekarnika natychmiast opadały. Nie wiedziałam dlaczego więc zaczęłam szukać w Internecie informacji jakie doświadczenie z tym deserem mają inne kucharki. Doczytałam, że bardzo ważne jest by porządnie odparować wodę podczas parowania ciasta oraz aby jajka dodawać podczas ubijania jedno za drugim i za każdym razem dobrze ubić. Ja dotychczas dodawałam jajka wszystkie naraz więc może dlatego moje ptysie po wyjęciu z piekarnika opadały. Te zaś udały mi się na szóstkę :)
Nawet nie potrafię zliczyć ile razy próbowałam zrobić ptysie. Zawsze w trakcie pieczenia ślicznie rosły a po wyjęciu z piekarnika natychmiast opadały. Nie wiedziałam dlaczego więc zaczęłam szukać w Internecie informacji jakie doświadczenie z tym deserem mają inne kucharki. Doczytałam, że bardzo ważne jest by porządnie odparować wodę podczas parowania ciasta oraz aby jajka dodawać podczas ubijania jedno za drugim i za każdym razem dobrze ubić. Ja dotychczas dodawałam jajka wszystkie naraz więc może dlatego moje ptysie po wyjęciu z piekarnika opadały. Te zaś udały mi się na szóstkę :)
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny