Najlepsze domowe rogaliki, miękkie jak pajęczynka

Przepis Najlepsze domowe rogaliki, miękkie jak pajęczynka

Dodał: NajKasia, 14.3.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe domowe wypieki, które są miękkie również następnego dnia. Zwykle piekę domowy chleb, ale domowe rogaliki odkryłam dopiero teraz. Są bardzo smaczne. Koniecznie spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.3.2022

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

10 gsuszonych drożdży
1 łyżeczkacukru
100 mlciepłego mleka
100 mlciepłej wody
100 mloleju
3 łyżkijogurtu naturalnego
1 szt.jajko
500 gmąki
1 łyżeczkasoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do większej miski przesiej mąkę, dodaj cukier, sól, suszone drożdże i dodaj też wszystkie płynne składniki.
  2. Wyrób gładkie ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około godzinę.
  3. Po godzinie ciasto przełóż na stolnicę i podziel na 10 równych części.
  4. Każdą część rozwałkuj na cienki płat (pomóż sobie olejem, aby ciasto się nie kleiło do stolnicy) i zroluj.
  5. Ułóż na blaszce, na której pozostaw je do wyrośnięcia na kolejne pół godziny a potem daj do piekarnika. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 7 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj