Najlepsze domowe rogaliki, miękkie jak pajęczynka

Dodał: NajKasia, 14.3.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Doskonałe domowe wypieki, które są miękkie również następnego dnia. Zwykle piekę domowy chleb, ale domowe rogaliki odkryłam dopiero teraz. Są bardzo smaczne. Koniecznie spróbuj.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 14.3.2022
Kategorie:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
10 gsuszonych drożdży
1 łyżeczkacukru
100 mlciepłego mleka
100 mlciepłej wody
100 mloleju
3 łyżkijogurtu naturalnego
1 szt.jajko
500 gmąki
1 łyżeczkasoli
- Do większej miski przesiej mąkę, dodaj cukier, sól, suszone drożdże i dodaj też wszystkie płynne składniki.
- Po godzinie ciasto przełóż na stolnicę i podziel na 10 równych części.
- Każdą część rozwałkuj na cienki płat (pomóż sobie olejem, aby ciasto się nie kleiło do stolnicy) i zroluj.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší domácí rohlíky, měkké jako pavučinka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka.
KOMENTARZE DO PRZEPISU