Najlepsze cynamonowe bułeczki posypane cukrem pudrem

Przepis Najlepsze cynamonowe bułeczki posypane cukrem pudrem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dzisiaj rano mąż powiedział, że ma ochotę na coś cynamonowego. Więc od razu poszłam do kuchni i zrobiłam te cynamonowe ślimaczki, które zniknęły tak szybko że tylko się kurzyło. Były wspaniałe.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 kubek (250 ml)mleko
4 i 1/2 kubkamąki
1/2 kubeczkacukru
2 szt.jajek
1/3 kubeczkamasła
1 kostkadrożdży

Nadzienie:

1 kubekcukru trzcinowego
2 i 1/2 łyżeczkicynamonu
1/3 kubeczkamasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciepłe mleko daj do miski, dodaj cukier i drożdże. Odstaw na chwilkę aby powstał zaczyn.
  2. Potem dodaj rozpuszczone masło i wszystkie pozostałe składniki. Wyrób gładkie ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, dopóki nie podwoi swojej objętości.
  3. Potem ciasto rozwałkuj na stolnicy, posmaruj masłem i posyp mieszanką cukru i cynamonu i zroluj. 
  4. Ostrym nożem pokrój na kawałki, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. 
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Upieczone posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj