NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty
Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty
Przepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty

Muszę się Wam pochwalić, że piękniejszego biszkoptu na tort chyba nigdy nie upiekłam!

NajKasia    ·   15.12.2020

Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty

Muszę się Wam pochwalić, że piękniejszego biszkoptu na tort chyba nigdy nie upiekłam!

Składniki
6 szt.
jajek
250 g
cukru
6 łyżek
oleju
szczypta
soli
240 g
mąki tortowej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Białka z cukrem ubijaj mikserem na maksymalnych obrotach tak długo, aż nie będzie naprawdę duuuuużo piany. Możesz to sprawdzić zanurzając w pianie koniuszek palca, jeśli obracasz palec a piana powinna dalej stać i się nie uginać.
  2. Następnie dodaj olej, żółtko za żółtkiem, stale przy tym miksując masę - ale już nie na maksymalnych obrotach i na końcu już tylko trzepaczką do piany domieszaj mąkę. Jeśli chcesz mieć biszkopt orzechowy to daj 180 g mąki tortowej i 60 g zmielonych orzechów.
  3. Jeśli chcesz mieć doskonały biszkopt na tort to musisz przestrzegać przepisu krok po kroku, inaczej się nie uda :)
  4. Piekłam go w 180 stopniach około 45 minut w okrągłej formie o średnicy 24 cm. Po upieczeniu pozostawiłam go 10 minut stać w spokoju a następnie go wyjęła,. Formę natarłam olejem i posypałam mąką. Jest pięknie puszysty i mięciutki.
Video recept:

Video recept na nejdokonalejší dortový korpus

Posted by NejRecept.cz on 9. apríl 2016
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz