Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty

Przepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty

Dodał: NajKasia, 15.12.2020

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Ciasto tortowe, Ciasta

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Muszę się Wam pochwalić, że piękniejszego biszkoptu na tort chyba nigdy nie upiekłam!

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do RenatyPrzepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty

Dodał: NajKasia, 15.12.2020

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Ciasto tortowe, Ciasta

SKŁADNIKI

6 szt.jajek
250 gcukru
6 łyżekoleju
szczyptasoli
240 gmąki tortowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Białka z cukrem ubijaj mikserem na maksymalnych obrotach tak długo, aż nie będzie naprawdę duuuuużo piany. Możesz to sprawdzić zanurzając w pianie koniuszek palca, jeśli obracasz palec a piana powinna dalej stać i się nie uginać.
  2. Następnie dodaj olej, żółtko za żółtkiem, stale przy tym miksując masę - ale już nie na maksymalnych obrotach i na końcu już tylko trzepaczką do piany domieszaj mąkę. Jeśli chcesz mieć biszkopt orzechowy to daj 180 g mąki tortowej i 60 g zmielonych orzechów.
  3. Jeśli chcesz mieć doskonały biszkopt na tort to musisz przestrzegać przepisu krok po kroku, inaczej się nie uda :)
  4. Piekłam go w 180 stopniach około 45 minut w okrągłej formie o średnicy 24 cm. Po upieczeniu pozostawiłam go 10 minut stać w spokoju a następnie go wyjęła,. Formę natarłam olejem i posypałam mąką. Jest pięknie puszysty i mięciutki.
 
Video recept:

Video recept na nejdokonalejší dortový korpus

Posted by NejRecept.cz on 9. apríl 2016
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj