NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty
Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty
Przepis Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty
NajKasia    ·   15.12.2020

Najdoskonalszy biszkopt na tort do Renaty

Muszę się Wam pochwalić, że piękniejszego biszkoptu na tort chyba nigdy nie upiekłam!

Składniki
6 szt.
jajek
250 g
cukru
6 łyżek
oleju
szczypta
soli
240 g
mąki tortowej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Białka z cukrem ubijaj mikserem na maksymalnych obrotach tak długo, aż nie będzie naprawdę duuuuużo piany. Możesz to sprawdzić zanurzając w pianie koniuszek palca, jeśli obracasz palec a piana powinna dalej stać i się nie uginać.
  2. Następnie dodaj olej, żółtko za żółtkiem, stale przy tym miksując masę - ale już nie na maksymalnych obrotach i na końcu już tylko trzepaczką do piany domieszaj mąkę. Jeśli chcesz mieć biszkopt orzechowy to daj 180 g mąki tortowej i 60 g zmielonych orzechów.
  3. Jeśli chcesz mieć doskonały biszkopt na tort to musisz przestrzegać przepisu krok po kroku, inaczej się nie uda :)
  4. Piekłam go w 180 stopniach około 45 minut w okrągłej formie o średnicy 24 cm. Po upieczeniu pozostawiłam go 10 minut stać w spokoju a następnie go wyjęła,. Formę natarłam olejem i posypałam mąką. Jest pięknie puszysty i mięciutki.
Video recept:

Video recept na nejdokonalejší dortový korpus

Posted by NejRecept.cz on 9. apríl 2016
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz