Najdelikatniejsze ciasto ze śmietany, z soczystym kremem w środku

Przepis Najdelikatniejsze ciasto ze śmietany, z soczystym kremem w środku

Dodał: NajKasia, 5.7.2021

Kategorie: Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste sypane ciasto, które możesz zrobić też z owocami. Soczyste, ciasto jest delikatne a w połączeniu z owocami stanowi chyba najlepszy deser jaki ostatnio robiłam.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 5.7.2021

Kategorie: Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 kubekmąki z drobnego przemiału
1 kubekmąki ze średniego przemiału
1 małe op.proszku do pieczenia
1 kubekmleka
3/4 kubkacukru
1 op.cukru waniliowego
2 szt.jajek
1/2 kubkaoleju

Krem:

3/4 kubkacukru
2 kubeczkiśmietany
1 op.budyniu waniliowego
2 szt.jajek
1 op.cukru waniliowego
owoce, ja użyłam porzeczek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko i olej. Delikatnie wymieszaj z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia.
  2. Połowę ciasta wylej na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blaszkę.
  3. Krem przygotuj w ten sposób, że jajka, cukier waniliowy, śmietanę i budyń waniliowy dobrze razem wymieszaj.
  4. Na ciasto wylej krem z jajek, śmietany i budyniu (na zdjęciu tego nie widać), na to daj owoce i całość zalej drugą połową ciasta.
  5. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 45-55 min. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj