NajPrzepis.pl Desery Kołacze Najdelikatniejsze ciasto ze śmietany, z soczystym kremem w środku
Najdelikatniejsze ciasto ze śmietany, z soczystym kremem w środku
Przepis Najdelikatniejsze ciasto ze śmietany, z soczystym kremem w środku
NajKasia    ·   5.7.2021

Najdelikatniejsze ciasto ze śmietany, z soczystym kremem w środku

Proste sypane ciasto, które możesz zrobić też z owocami. Soczyste, ciasto jest delikatne a w połączeniu z owocami stanowi chyba najlepszy deser jaki ostatnio robiłam.

25 min.
Przygotowanie
55 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

1 kubek
mąki z drobnego przemiału
1 kubek
mąki ze średniego przemiału
1 małe op.
proszku do pieczenia
1 kubek
mleka
3/4 kubka
cukru
1 op.
cukru waniliowego
2 szt.
jajek
1/2 kubka
oleju

Krem:

3/4 kubka
cukru
2 kubeczki
śmietany
1 op.
budyniu waniliowego
2 szt.
jajek
1 op.
cukru waniliowego
owoce, ja użyłam porzeczek
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko i olej. Delikatnie wymieszaj z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia.
  2. Połowę ciasta wylej na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blaszkę.
  3. Krem przygotuj w ten sposób, że jajka, cukier waniliowy, śmietanę i budyń waniliowy dobrze razem wymieszaj.
  4. Na ciasto wylej krem z jajek, śmietany i budyniu (na zdjęciu tego nie widać), na to daj owoce i całość zalej drugą połową ciasta.
  5. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 45-55 min. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz