Nadziewane udka z kurczaka

Przepis Nadziewane udka z kurczaka

Dodał: NajKasia, 11.1.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nadziewane mięso jest bardzo lubiane u nas w domu. Nadziewam tym, co znajdę w lodówce. Zwykle robię rolady nadziewane tym, co ma bliski termin ważności. Teraz zużyła otwartą puszkę kukurydzy, grzybki i groszek. Tym razem nie użyłam piersi z kurczaka jak zwykle, ale udek z kurczaka. Są znacznie bardziej soczyste, ale jednocześnie wymagają więcej czasu aby je upiec lub ugotować niż piersi z kurczaka. Tylko od Ciebie zależy, jakie mięso wybierzesz.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 11.1.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

pieczarki
groszek
marchew
kukurydza
jajko
wytrybowane udko z kurczaka
olej
przyprawa do grilla
vegeta
kminek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Z jajek, kukurydzy, marchwi i grzybów zrób klasyczną jajecznicę. Oczywiście na maśle, aby miała fantastyczny smak.
  2. wytrybowane udka posól, popieprz, przełóż boczkiem i plastrami sera.
  3. Na to daj jajecznicę i zroluj. Daj do naczynia żaroodpornego i podlej odrobiną wody. Natrzyj olejem wymieszanym z przyprawą do grilla, vegetą lub solą oraz mielonym kminkiem i daj do piekarnika.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przykryte folią aluminiową a potem bezpośrednio przed dopieczeniem zdejmij folię aluminiową i dopiecz, aż będzie chrupiące.
  5. Czas pieczenia zależy od grubości mięsa, czasami piekę je również w niższej temperaturze nawet dłużej niż godzinę i pół.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj