Nadziewane kieszonki dyniowe

Przepis Nadziewane kieszonki dyniowe

Dodał: NajKasia, 3.5.2022

Kategorie: Desery, Zdrowe przepisy

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste i smaczne kieszonki z nietypowym składnikiem jakim jest dynia hokkaido. Nie trzeba się obawiać dyni w słodkich przepisach. Nadziewaj je tym co lubisz i rozkoszuj się smakiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.5.2022

Kategorie: Desery, Zdrowe przepisy

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto

150 gdyni hokkaido
200 gmąki orkiszowej
40 gmasła
80 gnaturalnego jogurtu greckiego
1 łyżeczkamielonego cynamonu
1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia
szczyptasoli

Nadzienie

gęsty dżem/ powidła
nutella

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Dynię zetrzyj na tarce na małych oczkach. Dodaj masło w pokojowej temperaturze, jogurt, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko wymieszaj i wyrób ciasto. Zawiń w folię spożywczą i odłóż co najmniej na godzinę do lodówki.
  2. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto, pokrój na kwadraty. Do środka daj łyżeczkę nadzienia i zawiń po przekątnej tak aby powstał trójkąt. Widelcem dociśnij połączenia i tak przygotowane kieszonki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15-20 minut. Z podanych ilości wyszło mi 22 sztuki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj