Nadziewane cukiniowe naleśniki

Przepis Nadziewane cukiniowe naleśniki

Dodał: NajKasia, 13.9.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Śniadanie, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nadziewane cukiniowe naleśniki znikają z talerza jak jeszcze są gorące. Ja zwykle przygotowuję je z podwójnej ilości składników ponieważ bardziej mi smakują na zimno, ale reszta domowników odwrotnie. Im cieplejsze tym lepsze. A najlepsze od razu z patelni.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 13.9.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Śniadanie, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1/2 kgcukinii
2 szt.jajek
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
160 gmąki
20 gskrobi ziemniaczanej
350 mlmleka
do smakunatka pietruszki
1/2 łyżeczkisoli
1/2 łyżeczkiczarnego pieprzu

Na nadzienie:

500 gpiersi z kurczaka
1 szt.cebula
1/2 łyżeczkisoli
1/2 łyżeczkiczarnego pieprzu
50 mlwody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka zmiel w maszynce, dodaj cebulę (ja ją mielę ale równie dobrze możesz pokroić na mniejsze kawałeczki). Dodaj sól, pieprz i wodę. Wymieszaj. Podsmaż na patelni z odrobiną oleju i gdy tylko mięsna mieszanka jest podsmażona odstaw na bok i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Cukinię pokrój na mniejsze kawałki, włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę, do której dodaj jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobię. Na końcu dodaj mleko i już tylko wymieszaj drewnianą łyżką. Dodaj sól i pieprz do smaku, dodaj również posiekaną natkę pietruszki. Ciasto odstaw na 10 minut a potem możesz piec. Piecz na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
  3. Gdy naleśnik jest z jednej strony podpieczony, obróć go, włóż nadzienie i złóż naleśnik na pół. Podpiecz jeszcze z obu stron aż będzie złocisty.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj