Nadziewane ciastka z kruszonką

Przepis Nadziewane ciastka z kruszonką
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Coś innego niż klasyczne ptysie. Koniecznie spróbuj. W końcowym efekcie wyglądają wręcz doskonale. Nadziewać możesz je w taki sposób, że robisz na dole dziurkę i rękawem cukierniczym nadziewasz na przykład budyniem waniliowym.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto parzone:

320 mlwody
100 gmasła
230 gmąki
0,5 łyżeczkisoli
5 szt. (średnio dużych)jajek

Ciasto na kruszonkę:

5 dkg (może być trzcinowy)cukru
6 dkgmąki
6 dkgmasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do garnka wlej wodę, rozpuść w niej masło i sól i doprowadź do wrzenia. Wsyp mąkę i mieszaj aż powstanie jednolita masa, którą przez chwilę odparowuj.
  2. Jak tylko powstanie w ten sposób ciasto włóż je do miski robota kuchennego z nałożonymi końcówkami do ubijania. Zacznij ubijać, masa się ochłodzi i stopniowo dodawaj po jednym jajku. Miksuj przez chwilę a potem przełóż do rękawa cukierniczego z odciętą końcówką o szerokości około  1,5 cm.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia strzykaj górki, na których połóż kółeczka z rozwałkowanego ciasta na kruszonkę.
  4. Ciasto na kruszonkę możesz przez chwilę schłodzić w lodówce. Ja robię je od razu i tylko troszkę podczas wałkowania podsypuję mąką.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj