Nadziewana rolada serowa

Przepis Nadziewana rolada serowa
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Na imprezę, przyjęcie, śniadanie lub kolację. Doskonała nadziewana rolada serowa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

300 gsera
300 gsera topionego
170 gszynki
2 sztpapryki zielonej
1 opak.kwaśnej śmietany
80 gmasła
2 ugotowane jajka
papryka słodka do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ser włóż do worka do gotowania i szczelnie zamknij. Włóż do wody i gotuj. Ser się rozpuści, a gdy będzie jeszcze ciepły, ułóż go na wałku i rozwałkuj na płasko.
  2. Ser topiony, miękkie masło i śmietanę dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masę rozłóż na rozwałkowanym serze, dodaj szynkę, paprykę, zieloną, słodką paprykę i ugotowane jajko. Na wierzch połóż szynkę. Całość zwiń w roladę.
  3. Roladę zawiń w folię aluminiową i pozostaw w chłodnym miejscu na 3 godziny lub całą noc.
  4. Starannie pokrój i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj