NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Nadziewana rolada serowa
Nadziewana rolada serowa
Przepis Nadziewana rolada serowa
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.12.2020

Nadziewana rolada serowa

Na imprezę, przyjęcie, śniadanie lub kolację. Doskonała nadziewana rolada serowa.

Składniki
300 g
sera
300 g
sera topionego
170 g
szynki
2 szt
papryki zielonej
1 opak.
kwaśnej śmietany
80 g
masła
2
ugotowane jajka
papryka słodka do smaku
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ser włóż do worka do gotowania i szczelnie zamknij. Włóż do wody i gotuj. Ser się rozpuści, a gdy będzie jeszcze ciepły, ułóż go na wałku i rozwałkuj na płasko.
  2. Ser topiony, miękkie masło i śmietanę dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masę rozłóż na rozwałkowanym serze, dodaj szynkę, paprykę, zieloną, słodką paprykę i ugotowane jajko. Na wierzch połóż szynkę. Całość zwiń w roladę.
  3. Roladę zawiń w folię aluminiową i pozostaw w chłodnym miejscu na 3 godziny lub całą noc.
  4. Starannie pokrój i podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz