NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Sylwester i Nowy rok Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką
Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką
Przepis Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.12.2020

Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką

Jeszcze nigdy nie jadłam lepszej. Nareszcie udało mi się trafić na takie proporcje składników, że smakuje każdemu.

Składniki
1 opakowanie
serka topionego
250 g
sera bryndza
125 g
masła
1 pęczek
szczypiorku
1 szt.
sera parzonego typu oscypkowego
10 plasterków
szynki
całe papryki do nadziewania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Umyj papryki i odetnij górną część. Ostrożnie wydrąż, tak aby nie przeciąć papryki.
  2. W misce utrzyj bryndzę z serkiem topionym, dodaj drobno pokrojony ser parzony typu oscypkowego, szczypiorek i pokrojoną w kostkę szynkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Taką mieszanką napełnij papryki. Ja napełniałam łyżką i mocno dociskałam, aby nie mieć wewnątrz papryki żadnych bąbelków powietrza.
  4. Wierzch dokładnie wygładź i włóż do lodówki, aby nadzienie stężało.
  5. Krój ostrym nożem i podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz