Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką

Przepis Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką

Dodał: NajKasia, 29.12.2020

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeszcze nigdy nie jadłam lepszej. Nareszcie udało mi się trafić na takie proporcje składników, że smakuje każdemu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 29.12.2020

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

SKŁADNIKI

1 opakowanieserka topionego
250 gsera bryndza
125 gmasła
1 pęczekszczypiorku
1 szt.sera parzonego typu oscypkowego
10 plasterkówszynki
całe papryki do nadziewania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Umyj papryki i odetnij górną część. Ostrożnie wydrąż, tak aby nie przeciąć papryki.
  2. W misce utrzyj bryndzę z serkiem topionym, dodaj drobno pokrojony ser parzony typu oscypkowego, szczypiorek i pokrojoną w kostkę szynkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Taką mieszanką napełnij papryki. Ja napełniałam łyżką i mocno dociskałam, aby nie mieć wewnątrz papryki żadnych bąbelków powietrza.
  4. Wierzch dokładnie wygładź i włóż do lodówki, aby nadzienie stężało.
  5. Krój ostrym nożem i podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj