Nadziewana papryka z szyką, serem i cebulką

Dodał: NajKasia, 29.12.2020
Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Jeszcze nigdy nie jadłam lepszej. Nareszcie udało mi się trafić na takie proporcje składników, że smakuje każdemu.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 29.12.2020
Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki
SKŁADNIKI
1 opakowanieserka topionego
250 gsera bryndza
125 gmasła
1 pęczekszczypiorku
1 szt.sera parzonego typu oscypkowego
10 plasterkówszynki
całe papryki do nadziewania
- Umyj papryki i odetnij górną część. Ostrożnie wydrąż, tak aby nie przeciąć papryki.
- W misce utrzyj bryndzę z serkiem topionym, dodaj drobno pokrojony ser parzony typu oscypkowego, szczypiorek i pokrojoną w kostkę szynkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Taką mieszanką napełnij papryki. Ja napełniałam łyżką i mocno dociskałam, aby nie mieć wewnątrz papryki żadnych bąbelków powietrza.
- Wierzch dokładnie wygładź i włóż do lodówki, aby nadzienie stężało.
- Krój ostrym nożem i podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněná paprika se šunkou, sýrem a cibulkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Plnená paprika so šunkou, syrom a cibuľkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mit Schinken, Käse und Frühlingszwiebeln gefüllte Paprika an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika.
KOMENTARZE DO PRZEPISU