NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Nadziewana papryka obtoczona boczkiem
Nadziewana papryka obtoczona boczkiem
Przepis Nadziewana papryka obtoczona boczkiem

Świetne danie główne. Chrupiąca skórka z boczku i nadzienie w papryce - po prostu przysmak, któremu nie da się oprzeć. Smacznego!

NajKasia    ·   25.7.2022

Nadziewana papryka obtoczona boczkiem

Świetne danie główne. Chrupiąca skórka z boczku i nadzienie w papryce - po prostu przysmak, któremu nie da się oprzeć. Smacznego!

Składniki

Będziemy potrzebować:

4 szt.
czerwonej papryki
12 plastrów
boczku
100 g
szynki
200 g
sera
1 szt.
żółtko
100 g
sera pleśniowego
1 łyżka
masła
1 łyżka
kwaśnej śmietany
sól
pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Paprykę umyj i przekrój na pół. Wyjmij gniazda nasienne.
  2. Szynkę pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach i wymieszaj z szynką. Dodaj kwaśną śmietanę, masło i żółtko. Posól i popieprz do smaku.
  3. Tak przygotowaną mieszankę nałóż do wnętrza każdej papryki, obtocz boczkiem i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 - 40 minut.
  5. Podawaj ze świeżą sałatką lub ziemniakami. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz