NajPrzepis.pl Desery Muffiny i babeczki cupcakes Muffinki nadziewane kremem waniliowym
Muffinki nadziewane kremem waniliowym
Przepis Muffinki nadziewane kremem waniliowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.3.2021

Muffinki nadziewane kremem waniliowym

Mocno orzechowe muffinki nadziewane kremem waniliowym. Trochę się przy nich wczoraj napracowałam, ale goście to docenili, co mnie bardzo ucieszył :) Pochwalili nie tylko to jak wyglądają, ale przede wszystkim to, jak smakowały.

Składniki

Ciasto:

100 g
mąki tortowej
100 g
ze średniego przemiału
150 g
mielonych orzechów włoskich
250 g
śmietany
80 ml
oleju
4 łyżek
cukru
150 ml
mleka
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki
sody spożywczej
2 szt.
jajek

Krém:

300 ml
mléka
1 bal.
vanilkový pudink
1 bal.
vanilkový cukr
90 g
kr. cukr
150 g
máslo
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka, śmietanę, cukier, olej i mleko dobrze ubij. Dodaj przesianą mąkę, zmielone orzechy, sodę i proszek do pieczenia. Wszystkie te składniki dobrze wymieszaj i dosyp je do ciekłej masy.
  2. Uzyskasz ciasto, którym do wysokości 3/4 napełnij foremki na muffinki. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Upieczone i ostygnięte przekrój na pół i nadziej kremem waniliowym. Klasycznie - ugotuj budyń, posłodź. Masło ubij i dodaj ostudzony budyń.
  4. Troszkę kremu pozostaw, aby ozdobić również wierzch muffinek. Ja do połowy kremu dodałam kakao i w ten sposób uzyskałam 2 kremy, które użyłam do zdobienia.
  5. Wyglądają naprawdę super i gorąco polecam je spróbować zrobić.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz