Muffinki nadziewane kremem waniliowym

Przepis Muffinki nadziewane kremem waniliowym

Dodał: NajKasia, 14.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mocno orzechowe muffinki nadziewane kremem waniliowym. Trochę się przy nich wczoraj napracowałam, ale goście to docenili, co mnie bardzo ucieszył :) Pochwalili nie tylko to jak wyglądają, ale przede wszystkim to, jak smakowały.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

100 gmąki tortowej
100 gze średniego przemiału
150 gmielonych orzechów włoskich
250 gśmietany
80 mloleju
4 łyżekcukru
150 mlmleka
1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia
1/4 łyżeczkisody spożywczej
2 szt.jajek

Krém:

300 mlmléka
1 bal.vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
90 gkr. cukr
150 gmáslo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka, śmietanę, cukier, olej i mleko dobrze ubij. Dodaj przesianą mąkę, zmielone orzechy, sodę i proszek do pieczenia. Wszystkie te składniki dobrze wymieszaj i dosyp je do ciekłej masy.
  2. Uzyskasz ciasto, którym do wysokości 3/4 napełnij foremki na muffinki. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Upieczone i ostygnięte przekrój na pół i nadziej kremem waniliowym. Klasycznie - ugotuj budyń, posłodź. Masło ubij i dodaj ostudzony budyń.
  4. Troszkę kremu pozostaw, aby ozdobić również wierzch muffinek. Ja do połowy kremu dodałam kakao i w ten sposób uzyskałam 2 kremy, które użyłam do zdobienia.
  5. Wyglądają naprawdę super i gorąco polecam je spróbować zrobić.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj