Moje kruche ciasteczka na Boże Narodzenie

Przepis Moje kruche ciasteczka na Boże Narodzenie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jest wiele różnych przepisów na kruche ciasto. Ale dla mnie bez wątpienia najlepszy jest ten, który mam od swojej babci. Nie jest to żadna nowość, z pewnością go znasz ale mimo to się nim podzielę. Ciasto po upieczeniu jest kruchutkie i dobrze się z nim pracuje.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

300 gmąki
200 gmasła
100 gcukru pudru
1-2 szt.żółtek (w zależności od wielkości jajek)
skórka z cytryny (nie musi być)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników na ciasto zrób bochenek i odłóż zawinięty w folię spożywczą do lodówki co najmniej na 1 godzinę. Moje ciasto chłodziło się 2 dni :)
  2. Ciasto rozwałkuj na grubość około 2-3 mm i wykrawaj foremkami różne kształty. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 8 minut (zależy jednak od grubości ciasta i od piekarnika więc obserwuj).
  3. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Upieczone sklej marmoladą a wierzch ozdób według własnej fantazji lub tylko posyp cukrem pudrem.

Mój blog: Adkas tastyfood

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj