Miodowo-cynamonowe ciasteczka w kształcie serduszek

Przepis Miodowo-cynamonowe ciasteczka w kształcie serduszek
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przez żołądek do serca. A co gdyby ukochanej osobie upiec właśnie takie ciasteczka. Z pewnością sprawisz tym radość a potem oczywiście można je wspólnie zjeść.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto

250 gmąki orkiszowej
40 gcukru trzcinowego
100gmasła
1 szt.jajko
3 łyżkimiodu
2 łyżeczkimielonego cynamonu
1/2 łyżeczkisody spożywczej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło w pokojowej temperaturze, cukier, miód i jajka porządnie wymieszaj rózgą. Dodaj mąkę z sodą spożywczą i cynamonem i wyrób ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Przygotowane, wyjęte z lodówki ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy i wykrawaj dowolne kształty (ja użyłam różnych serduszek). 
  3. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni przez około 7-8 minut.
  4. Przygotowane ciasteczka możesz ozdobić czekoladą. Przechowuj w zamkniętym pojemniku.
  5. Przez żołądek do serca. A co gdyby ukochanej osobie upiec właśnie takie ciasteczka. Z pewnością sprawisz tym radość a potem oczywiście można je wspólnie zjeść.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj