Miodowe serduszka nadziewane kokosową nutellą

Przepis Miodowe serduszka nadziewane kokosową nutellą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pyszne świąteczne ciasteczka, które musisz zrobić z podwójnej porcji. Nadziewałam je nutellą, do której dodałam wiórki kokosowe. Całe serduszka obtoczyłam w czekoladzie. Długo zachowują świeżość, dlatego nie trzeba się obawiać zwiększenia ilości składników i warto upiec ich więcej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

220 gmąki tortowej
100 gcukru
1 szt.jajek
1 łyżkamiodu
1 łyżeczkasoli
50 gmasła
1 łyżkakakao

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do garnka daj masło, miód  i cukier i mieszając podgrzewaj na małym ogniu, dopóki cukier się nie rozpuści. Następnie płynną mieszankę dodaj do miski z mąką, jajkiem, solą i kakao.
  2. Wyrób gładkie ciasto, które pozostw na pół godziny.
  3. Następne rozwałkuj i wykrój foremką serduszka, ułóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i daj do piekarnika.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni około 5 minut - obserwuj. Nie piecz ich zbyt długo aby serduszka się nie wysuszyły (jeśli je wysuszysz będą twarde).
  5. Upieczone pozostaw do ostygnięcia i nadziej. Ja nadziewałam nutellą, do której dodałam wiórki kokosowe.
  6. Sklejone serduszka namocz w rozpuszczonej czekoladzie i pozostaw do zastygnięcia.
  7. Jeśli zdarzy się, że trochę je przesuszysz w piekarniku i po upieczeniu będą twarde, nie martw się, po kilku dniach zmiękną. Jest to miodowe ciasto, które potrzebuje czasu aby nabrać wilgoci.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj