Miodowe rurki z kremem karmelowym

Przepis Miodowe rurki z kremem karmelowym
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe delikatne rurki, nadziewane kremem karmelowym. "Do schrupania." Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI NA 60 PORCJI:

500 gmąki
200 gcukru pudru
3 łyżkipłynnego miodu
1/4 łyżeczkisody spożywczej
3 szt.żółtek
100 gmargaryny

Nadzienie:

300 gcukru kryształ
200 mlśmietany kremówki
300 mlmleka
1 op.budyniu waniliowego
1 op.cukru waniliowego
300 gmasła
200 gciemnej polewy czekoladowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto: ze wszystkich składników na rurki wyrób gładkie ciasto, które zawiń w folię spożywczą i pozostaw w lodówce przez około godzinę. Następnie rozwałkuj je na cienki około 2 mm, wykrawaj kółeczka o średnicy 6 cm. Foremki na rurki posmaruj masłem i nawiń na nie wykrojone kółeczka. Piecz w temperaturze 180°C. Od razu po wyjęciu z piekarnika zdejmij je z foremek ponieważ później mogłyby się łamać.
  2. Nadzienie: 300 g cukru kryształ skarmelizuj, zalej śmietaną kremówką i mieszaj dopóki karmel się ie rozpuści Odstaw, mieszaj od czasu do czasu dopóki nie zgęstnieje. Mleko ugotuj z budyniem i cukrem waniliowym oraz cukrem i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Masło w temperaturze pokojowej zmiksuj, dodawaj po trochu ostygnięty budyń i karmel. Zmiksuj na gładki krem.
  4. Końcówki rurek zanurz w polewie czekoladowej i pozostaw aby stężała. Nadzienie daj do rękawa cukierniczego i nadziewaj nim przygotowane rurki. Należy to zrobić z wyprzedzeniem aby zmiękły. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blažena Sadovská

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj