Miodowe kółeczka: Najsmaczniejsze świąteczne ciasteczka polane czekoladą

Przepis Miodowe kółeczka: Najsmaczniejsze świąteczne ciasteczka polane czekoladą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Żałuje, że nie przygotowałam ciasteczek z podwójnej porcji. Teraz patrzę tylko na kilka pozostałych kawałków, ponieważ moje dzieci przychodziły i brały je ze stołu jak tylko skończyłam robić ciasteczka. Z podstawowej porcji zrobisz 52 kółeczka o średnicy 4 cm.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

200 gcukru pudru
2 sztjajka
2 łyżkimiodu
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
100 gmasła
450 gmąki tortowej

Nadzienie:

400 mlmleka
2 łyżkimąki z grubego przemiału
4 opakowaniacukru waniliowego
200 gmasła
cukier puder do smaku
czekolada na polewę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i mikserem wyrób jednolite ciasto, które odstaw na chwilę na blat. Po chwili rozwałkuj ciasto na cieńszy płat, z którego wytnij kółka.
  2. Połóż kółka na papier do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez 7 minut. Po upieczeniu zdejmij kółeczka z papieru i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Mleku wymieszaj z mąkę tortową i 4 opakowaniami cukru waniliowego. Ugotuj gęstą kaszę i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ubij masło z cukrem pudrem na piankę, stopniowo dodaj schłodzoną kaszę i ubij gładki krem, przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na kółeczka. Sklej razem i pozostaw do zastygnięcia.
  5. Po zastygnięciu zanurz w polewie czekoladowej. Ja czekam, aż czekolada zastygnie, a następnie wykonuję wzory za pomocą rękawa cukierniczego z małym otworem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj