Miód miętowy

Przepis Miód miętowy

Dodał: NajKasia, 15.9.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste, szybkie a przy tym ekstremalnie smaczne. Jeśli lubisz miętę to koniecznie spróbuj. Idealnie nadaje się do herbaty i do domowych lemoniad.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 15.9.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

400 gświeżych listków mięty
2 lwody
2 szt.cytryny
2 kgcukru kryształ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Listki bez ogonków "wypierz" pod bieżącą wodą.
  2. Włóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Dodaj umyte cytryny pokrojone na plasterki i gotuj przez 15 minut, odcedź przez gesty durszlak lub przez płótno do czystego garnka.
  3. Do soku dodaj cukier i od czasu do czasu mieszając gotuj, aż miód zacznie gęstnieć.
  4. Im dłużej gotujesz miód, tym bardziej gęsty będzie.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj