Mini torciki z orzechowym nadzieniem

Przepis Mini torciki z orzechowym nadzieniem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Czy Ty również masz takie słodkości, których nie może zabraknąć na świątecznym stole? U nas są to między innymi mini torciki. Nadziewam je nadzieniem orzechowym - mielone orzechy mieszam z domowym dżemem morelowym. Wierzch zanurzam w czekoladzie, kładę połówkę orzecha włoskiego i pozostawiam aby stężało.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

150 gmasło
150 gcukier puder
1 op.cukru waniliowego
2 szt.żółtek
5 łyżkirumu
400 gmąki
szczyptasoli
1 małe op.proszku do pieczenia

Ponadto:

marmolada morelowa
mielone orzechy
czekolada
całe orzechy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników na ciasto wyrób jednolitą masę, którą zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na godzinę. Rum dodawaj stopniowo, ilość zależy od wielkości żółtek i jakości mąki. Ciasto powinno być zwarte i nie może się kruszyć.
  2. Ciasto rozwałkuj na cienki płat i wykrawaj kółeczka, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 7 minut.
  3. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia i napełnij nadzieniem - mielone orzechy wymieszaj z marmoladą morelową.
  4. Wierzch zanurz w polewie czekoladowej i połóż na tym orzeszek.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj