Mini beza pavlova z bitą śmietaną

Przepis Mini beza pavlova z bitą śmietaną

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mini beza pavlova z bitą śmietaną
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Upiekłam je dla koleżanki na imprezę i odniosły wielki sukces. Dobrze, że zdążyłam zrobić tych kilka zdjęć, to mogę Wam dać przepis. Nie bój się, choć wydaje się to być skomplikowane, to w rzeczywistości wcale tak nie jest :) Ozdobiłam je czekoladą, którą lałam na folię bąbelkową. Gdzieś w internecie widziałam instrukcję, jak to zrobić więc spróbowałam. Efekt był na szóstkę.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mini beza pavlova z bitą śmietaną

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Podstawa:

4 szt.białek
200 gcukru
1 łyżeczkaoctu
1 łyżkaskrobi kukurydzianej

Krem:

250 mlroślinnej bitej śmietany
2 łyżkikakao
cukier do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Ja ubijam w kąpieli wodnej aby piana była dobrze sztywna a cukier rozpuszczony.
  2. Potem wyjmij z kąpieli wodnej i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Masę daj do rękawa cukierniczego ze ściętą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia strzykaj kółeczka o średnicy około 5 - 6 cm tak, aby w środku były puste - mniej więcej 3 poziomy.
  3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni, po włożeniu blaszki zmniejsz temperaturę do 140 stopni i piecz przez 15 minut, następnie zmniejsz do 130 stopni i piecz 75 minut. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika a po pieczeniu najlepiej pozostaw bezy w piekarniku aby ostygły.
  4. Napełnij paryską bitą śmietaną i ozdób według własnej fantazji albo tak jak ja, do śmietany dodaj kakao i cukier.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj