Mięso wieprzowe w marynacie

Przepis Mięso wieprzowe w marynacie

Dodał: NajKasia, 9.7.2022

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Świetny wybór na obiad! Nie ważne czy na poniedziałek, na wtorek, na środę czy na niedzielę, to jedzenie sprawi prawdziwą przyjemność Waszym żołądkom.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 9.7.2022

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI NA 10 PORCJI:

10 plastrówpieczeni wołowej
250 mloleju
1 szt.duża cebula
4 ząbkiczosnku
1 łyżeczkamielonej słodkiej papryki
1 łyżeczkaprzyprawy
do smaku sól
1 łyżkaskrobi ziemniaczanej

DODATKI:

1 kgziemniaków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Marynata: do pojemnika wlej olej, dodaj 4 ząbki wyciśniętego czosnku, paprykę, przyprawę gyros, skrobię ziemniaczaną, sól do smaku i wymieszaj.
  2. Mięso rozbij tłuczkiem i stopniowo zamaczaj w marynacie. Ułóż je w pojemniku jedno na drugim, przykryj pokrywką i odstaw w zimnym miejscu do następnego dnia.
  3. Zlej olej, na patelni rozgrzej i podsmaż każdy kawałek mięsa z obu stron. Włóż do naczynia żaroodpornego, każdą warstwę posyp pokrojoną cebulą, zalej pozostałą marynatą, wytopionym tłuszczem i wodą po powierzchni mięsa.
  4. Pieczy przykryte w rozgrzanym piekarniku aż będzie miękkie. Temperatura 200 ° C. Część wody odparuje, sos w razie potrzeb możesz jeszcze zagęścić skrobią ziemniaczaną lub dosolić do smaku.
  5. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i z warzywami. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blazena Sadovska

 

 
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj