Mięso wieprzowe w marynacie

Dodał: NajKasia, 9.7.2022
Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Świetny wybór na obiad! Nie ważne czy na poniedziałek, na wtorek, na środę czy na niedzielę, to jedzenie sprawi prawdziwą przyjemność Waszym żołądkom.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 9.7.2022
Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
SKŁADNIKI
SKŁADNIKI NA 10 PORCJI:
10 plastrówpieczeni wołowej
250 mloleju
1 szt.duża cebula
4 ząbkiczosnku
1 łyżeczkamielonej słodkiej papryki
1 łyżeczkaprzyprawy
do smaku sól
1 łyżkaskrobi ziemniaczanej
DODATKI:
1 kgziemniaków
- Marynata: do pojemnika wlej olej, dodaj 4 ząbki wyciśniętego czosnku, paprykę, przyprawę gyros, skrobię ziemniaczaną, sól do smaku i wymieszaj.
- Mięso rozbij tłuczkiem i stopniowo zamaczaj w marynacie. Ułóż je w pojemniku jedno na drugim, przykryj pokrywką i odstaw w zimnym miejscu do następnego dnia.
- Zlej olej, na patelni rozgrzej i podsmaż każdy kawałek mięsa z obu stron. Włóż do naczynia żaroodpornego, każdą warstwę posyp pokrojoną cebulą, zalej pozostałą marynatą, wytopionym tłuszczem i wodą po powierzchni mięsa.
- Pieczy przykryte w rozgrzanym piekarniku aż będzie miękkie. Temperatura 200 ° C. Część wody odparuje, sos w razie potrzeb możesz jeszcze zagęścić skrobią ziemniaczaną lub dosolić do smaku.
- Podawaj z gotowanymi ziemniakami i z warzywami. Smacznego!
Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blazena Sadovska
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí maso v marinádě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzie mäso v marináde.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mariniertes Rindfleisch an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pácolt marharostélyos.
KOMENTARZE DO PRZEPISU