Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonką

Przepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonką

Dodał: NajKasia, 5.7.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonką
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe mięso z wędzonym serem i wędzonką. Jeśli planujesz uroczysty obiad to nie możesz pominąć tego przepisu. Jako dodatek proponuję sałatkę ziemniaczaną lub frytki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonkąPrzepis Mięso wieprzowe przekładane serem i wędzonką

Dodał: NajKasia, 5.7.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Podstawa:

1,5 kgżeberek lub karkówki
16 kawałkówwędzonki
16 kawałkówsera wędzonego w plasterkach
2 szt.duże cebule

Marynata:

1 szt.płynnej marynaty do karkówki
1/2 dloleju
1 łyżeczkimusztardy grillowej
1 łyżeczkaoregano
1 łyżeczkatymianku
4 ząbkiczosnku
do smakupietruszka
1 łyżeczkamielonego kminku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso pokrój na plastry ale nie rozkrawaj go do końca, spód mięsa pozostaw w całości. Spód musi być cały, aby mięso się nie rozpadło.
  2. Przygotuj marynatę mieszając razem wszystkie składniki, czosnek wyciśnij przez praskę. Posmaruj całe mięso marynatą , wetrzyj ją również pomiędzy poszczególne plastry i pozostaw na całą noc w lodówce.
  3. Przed pieczeniem w rozcięcia włóż plaster sera i wędzonki. Ja użyłam karkówki.
  4. Teraz przygotuj naczynie żaroodporne, wlej 1 dl oleju i ułóż 2 cebule pokrojone w półksiężyce. Na cebuli połóż mięso, podlej wodą lub wywarem i piecz w temperaturze 180°C przez około 70 minut.
  5. Potem je odkryj i dopiecz jeszcze przez 15 minut aby mięso nabrało ładnego koloru.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj