NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią
Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią
Przepis Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią
NajKasia    ·   31.3.2021

Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią

Jeśli nie chce Ci się nic wymyślać na szybki i smaczny obiad, to to jest super pomysł. Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią. Nadzienie możesz oczywiście wybrać w zależności do własnych preferencji smakowych, wyobraźnia nie zna granic.

Składniki

Ciasto:

1 szt.
jajko
3 łyżki
oliwy z oliwek
szczypta
soli
200 g
mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia

Nadzienie:

1 szt.
cukinia
do smaku
sól
szynka, mozzarella

Do obtoczenia:

1 szt.
jajko
100 g
bułki tartej
olej do smażenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajko, sól i olej. Otrzymane ciasto rozwałkuj na cienki płat, pokrój je na mniejsze prostokąty i wypełnij nadzieniem. Plaster szynki, kawałek cukinii i plaster mozarelli (lub jeśli ją masz w całości to zetrzyj ją na tarce). Zroluj.
  2. W misce roztrzep jajko. Każdego rolsa obtocz w jajku i w bułce tartej.
  3. Smaż na rozgrzanym oleju aż osiągnie z każdej strony złoty kolor.

Źródło: Giallozafferano

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz