Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią

Przepis Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią

Dodał: NajKasia, 31.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli nie chce Ci się nic wymyślać na szybki i smaczny obiad, to to jest super pomysł. Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią. Nadzienie możesz oczywiście wybrać w zależności do własnych preferencji smakowych, wyobraźnia nie zna granic.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią

Dodał: NajKasia, 31.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 szt.jajko
3 łyżkioliwy z oliwek
szczyptasoli
200 gmąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia

Nadzienie:

1 szt.cukinia
do smakusól
szynka, mozzarella

Do obtoczenia:

1 szt.jajko
100 gbułki tartej
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajko, sól i olej. Otrzymane ciasto rozwałkuj na cienki płat, pokrój je na mniejsze prostokąty i wypełnij nadzieniem. Plaster szynki, kawałek cukinii i plaster mozarelli (lub jeśli ją masz w całości to zetrzyj ją na tarce). Zroluj.
  2. W misce roztrzep jajko. Każdego rolsa obtocz w jajku i w bułce tartej.
  3. Smaż na rozgrzanym oleju aż osiągnie z każdej strony złoty kolor.

Źródło: Giallozafferano

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj