Mięciutkie rolsy bez drożdży, nadziewane szynką, serem i cukinią
SKŁADNIKI
Ciasto:
1 szt.jajko
3 łyżkioliwy z oliwek
szczyptasoli
200 gmąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
Nadzienie:
1 szt.cukinia
do smakusól
szynka, mozzarella
Do obtoczenia:
1 szt.jajko
100 gbułki tartej
olej do smażenia
- W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajko, sól i olej. Otrzymane ciasto rozwałkuj na cienki płat, pokrój je na mniejsze prostokąty i wypełnij nadzieniem. Plaster szynki, kawałek cukinii i plaster mozarelli (lub jeśli ją masz w całości to zetrzyj ją na tarce). Zroluj.
- Smaż na rozgrzanym oleju aż osiągnie z każdej strony złoty kolor.
Źródło: Giallozafferano
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Měkkoučké rolky bez kynutí, plněné šunkou, sýrem a cuketou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mäkučké rolky bez kysnutia, plnené šunkou, syrom a cuketou.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Cukkinivel, sonkával és sajttal töltött tésztatekercs.
KOMENTARZE DO PRZEPISU