Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać

Przepis Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać

Dodał: NajKasia, 19.7.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Długo szukałam przepisu na langosze, które będą mięciutkie i puszyste a jednocześnie szybkie do przygotowania. Ten przepis jest świetny. Innych langoszy już nie robię. Do ciasta daje się zarówno drożdże jak i proszek do pieczenia, w ogóle nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie i jest fajnie puszyste.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać

Dodał: NajKasia, 19.7.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gmąki
1 łyżeczkasoli
1/2 małego op.proszku do pieczenia
1 łyżkaoleju
20 gświeżych drożdży
140 gjogurtu naturalnego
250 mlmleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do miski daj wszystkie składniki i mikserem z hakami do ciasta drożdżowego wyrób gładkie ciasto, które oddziela się od ścian miski.
  2. Przełóż na stolnicę, podziel na 8 części i każdą część rozwałkuj na placek.
  3. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  4. U nas w domu najbardziej lubimy langosze z czosnkiem, sosem tatarskim, ketchupem i tartym serem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj