NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać
Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać
NajKasia    ·   19.7.2021

Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać

Długo szukałam przepisu na langosze, które będą mięciutkie i puszyste a jednocześnie szybkie do przygotowania. Ten przepis jest świetny. Innych langoszy już nie robię. Do ciasta daje się zarówno drożdże jak i proszek do pieczenia, w ogóle nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie i jest fajnie puszyste.

20 min.
Przygotowanie
35 min.
Gotowanie

NAJLEPSZE PRZEPISY

Składniki
500 g
mąki
1 łyżeczka
soli
1/2 małego op.
proszku do pieczenia
1 łyżka
oleju
20 g
świeżych drożdży
140 g
jogurtu naturalnego
250 ml
mleka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Do miski daj wszystkie składniki i mikserem z hakami do ciasta drożdżowego wyrób gładkie ciasto, które oddziela się od ścian miski.
  2. Przełóż na stolnicę, podziel na 8 części i każdą część rozwałkuj na placek.
  3. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  4. U nas w domu najbardziej lubimy langosze z czosnkiem, sosem tatarskim, ketchupem i tartym serem.

Video degustacje

Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz

Zbiór przepisów

Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu

Więcej zbiorów
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz

Najnowsze przepisy

Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny

Więcej przepisów