NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać
Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać
Przepis Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać
NajKasia    ·   19.7.2021

Mięciutkie langosze BEZ wyrastania, na które nie musisz czekać

Długo szukałam przepisu na langosze, które będą mięciutkie i puszyste a jednocześnie szybkie do przygotowania. Ten przepis jest świetny. Innych langoszy już nie robię. Do ciasta daje się zarówno drożdże jak i proszek do pieczenia, w ogóle nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie i jest fajnie puszyste.

20 min.
Przygotowanie
35 min.
Gotowanie
Składniki
500 g
mąki
1 łyżeczka
soli
1/2 małego op.
proszku do pieczenia
1 łyżka
oleju
20 g
świeżych drożdży
140 g
jogurtu naturalnego
250 ml
mleka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Do miski daj wszystkie składniki i mikserem z hakami do ciasta drożdżowego wyrób gładkie ciasto, które oddziela się od ścian miski.
  2. Przełóż na stolnicę, podziel na 8 części i każdą część rozwałkuj na placek.
  3. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  4. U nas w domu najbardziej lubimy langosze z czosnkiem, sosem tatarskim, ketchupem i tartym serem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz