Metrowa rolada - krem bez gotowania

Przepis Metrowa rolada - krem bez gotowania

Dodał: NajKasia, 18.12.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Słodkie rolady, Rolady

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Na pewno znasz metrowe ciasta, które przygotowuje się trochę dłużej niż tę roladę. Koniecznie spróbuj. Ciasto się piecze na blaszce, jest dwukolorowe a krem jest z puddingu waniliowego bez gotowania. Niebo w gębie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 18.12.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Słodkie rolady, Rolady

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

3 szt.jajek
6 łyżekcukru pudru
6 łyżekmąki
1 łyżkakakao

Krem:

140 gmasła
1 op.puddingu na zimno w proszku
250 mlmleko
do smakucukier puder

Do posmarowania:

według potrzebpolewa czekoladowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Białka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki. Stopniowo miksuj z żółtkami a na koniec już tylko drewnianą łyżką wymieszaj z mąką. Połowę przygotowanego ciasta daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia a do drugiej połowy dodaj kakao. Kakaowe ciasto nałóż na jasne i ładnie wygładź.
  2. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 13 minut - obserwuj. Po upieczeniu ciasto zawiń razem z papierem do pieczenia. Pozostaw do ostygnięcia. 
  3. Z mleka i puddingu w proszku przygotuj gęsty pudding. W misce zmiksuj masło z cukrem do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj pudding. Przygotowany krem nanieś na ciasto i zroluj.
  4. Wierzch polej polewą czekoladową.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj