Mega szybkie rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i serem

Przepis Mega szybkie rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i serem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ekspresowo szybkie rogaliki z ciasta francuskiego, które przygotujesz w kilka minut. Wystarczy tylko płat rozwałkowanego ciasta francuskiego, miękkie salami, starty ser i jajko do posmarowania. Oczywiście ja wzbogaciłam przepis o moje składniki, możesz się tym zainspirować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Potrzebujemy:

200 gciasta francuskiego
150 gmiękkiego salami
150 gtwardego sera
150 gziemniaków
30 gmajonezu
1 szt. do posmarowaniajajko
do smakumielona czerwona papryka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Miękkie salami zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Tak samo na dużych oczkach zetrzyj ser i ziemniaki. W misce wszystkie trzy starte składniki wymieszaj z majonezem.
  2. Masę nałóż na plaster rozwałkowanego ciasta francuskiego. Krawędzie posmaruj wodą aby się lepiej kleiło i zroluj. Końce dociśnij. Rolkę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp mieloną czerwoną papryką. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez około 30 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj