NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Przekąski Mega szybkie rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i serem
Mega szybkie rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i serem
Przepis Mega szybkie rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i serem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Ekspresowo szybkie rogaliki z ciasta francuskiego, które przygotujesz w kilka minut. Wystarczy tylko płat rozwałkowanego ciasta francuskiego, miękkie salami, starty ser i jajko do posmarowania. Oczywiście ja wzbogaciłam przepis o moje składniki, możesz się tym zainspirować.

NajKasia    ·   25.7.2022

Mega szybkie rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i serem

Ekspresowo szybkie rogaliki z ciasta francuskiego, które przygotujesz w kilka minut. Wystarczy tylko płat rozwałkowanego ciasta francuskiego, miękkie salami, starty ser i jajko do posmarowania. Oczywiście ja wzbogaciłam przepis o moje składniki, możesz się tym zainspirować.

15 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki

Potrzebujemy:

200 g
ciasta francuskiego
150 g
miękkiego salami
150 g
twardego sera
150 g
ziemniaków
30 g
majonezu
1 szt. do posmarowania
jajko
do smaku
mielona czerwona papryka
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
  1. Miękkie salami zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Tak samo na dużych oczkach zetrzyj ser i ziemniaki. W misce wszystkie trzy starte składniki wymieszaj z majonezem.
  2. Masę nałóż na plaster rozwałkowanego ciasta francuskiego. Krawędzie posmaruj wodą aby się lepiej kleiło i zroluj. Końce dociśnij. Rolkę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp mieloną czerwoną papryką. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez około 30 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz