Marynata z jogurtu naturalnego do piersi z kurczaka gotowa w minutkę

Przepis Marynata z jogurtu naturalnego do piersi z kurczaka gotowa w minutkę
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Istnieje niewiarygodnie dużo przepisów na smaczne marynaty. Ja wybrałam marynatę z jogurtu naturalnego, który doskonale zmiękczył piersi z kurczaka. Dodałam musztardę i domowy ketchup, ale równie dobrze możesz dodać kilka ząbków czosnku lub sosu worcestershire.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

200 gjogurtu naturalnego
2 łyżeczkimusztardy
2 łyżkiketchupu
1 łyżeczkasoli
1/2 łyżeczkiczarnego pieprzu
2 ząbkiczosnku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka pokrój w kostkę lub w paseczki, daj do miski.
  2. Dodaj jogurt naturalny, musztardę oraz ketchup i wymieszaj. Całość posól i popieprz, dodaj również wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.
  3. Możesz również dodać kilka łyżek sos worcestershire albo sosu sojowego. Wymieszane mięso w pojemniku zamknij lub zakryj folią aluminiową i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  4. Następnie smaż na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek i zalej mlekiem albo ewentualnie śmietaną do gotowania, aby otrzymać smaczny sos.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj