NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka bez pieczenia Marokańskie słodkości z polewą czekoladową
Marokańskie słodkości z polewą czekoladową
Przepis Marokańskie słodkości z polewą czekoladową
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Słodkości bez pieczenia, które z pewnością znajdą swoich amatorów. Z kandyzowanymi owocami, czekoladą, orzeszkami i migdałami. Niebo w gębie.

NajKasia    ·   28.11.2021

Marokańskie słodkości z polewą czekoladową

Słodkości bez pieczenia, które z pewnością znajdą swoich amatorów. Z kandyzowanymi owocami, czekoladą, orzeszkami i migdałami. Niebo w gębie.

15 min.
Przygotowanie
Składniki
25 g
masła
30 ml
mleka
50 g
migdałów
50 g
orzechów włoskich
100 g
cukru pudru
2 łyżeczki
mąki
100 g
kandyzowanych owoców
do smaku
polewa czekoladowa
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
  1. Migdały kupiłam ze skórką więc musiałam je sparzyć gorącą wodą a następnie je oczyściłam.
  2. Razem z orzechami włoskimi posiekaj je na drobne kawałki.
  3. W mniejszym garnku wymieszaj mleko, cukier, masło w pokojowej temperaturze i mąkę. Ugotuj na małym ogniu (około 2-3 minuty).
  4. Następnie odstaw, dodaj migdały i orzechy włoskie oraz kandyzowane owoce i wymieszaj.
  5. Tę masę łyżeczką włóż do papilotek i polej polewą czekoladową. Poczekaj aż stężeje i podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz