Marokańskie słodkości z polewą czekoladową

Przepis Marokańskie słodkości z polewą czekoladową
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Słodkości bez pieczenia, które z pewnością znajdą swoich amatorów. Z kandyzowanymi owocami, czekoladą, orzeszkami i migdałami. Niebo w gębie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

25 gmasła
30 mlmleka
50 gmigdałów
50 gorzechów włoskich
100 gcukru pudru
2 łyżeczkimąki
100 gkandyzowanych owoców
do smakupolewa czekoladowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Migdały kupiłam ze skórką więc musiałam je sparzyć gorącą wodą a następnie je oczyściłam.
  2. Razem z orzechami włoskimi posiekaj je na drobne kawałki.
  3. W mniejszym garnku wymieszaj mleko, cukier, masło w pokojowej temperaturze i mąkę. Ugotuj na małym ogniu (około 2-3 minuty).
  4. Następnie odstaw, dodaj migdały i orzechy włoskie oraz kandyzowane owoce i wymieszaj.
  5. Tę masę łyżeczką włóż do papilotek i polej polewą czekoladową. Poczekaj aż stężeje i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj