NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Marchew na gęsto z masłem
Marchew na gęsto z masłem
Przepis Marchew na gęsto z masłem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   13.6.2016

Marchew na gęsto z masłem

Marchew na gęsto z masłem i puree ziemniaczanym. Jedno z ulubionych dań mojego męża. Aż jestem zdziwiona że je marchewkę w takiej ilości ponieważ gdy dam ją na przykład do gulaszu to natychmiast kręci nosem dlaczego dałam aż tyle marchwi. Do tego dania jako dodatek koniecznie puree ziemniaczane. Z ryżem też mi bardzo smakuje, ale jak wiadomo ile osób tyle preferencji smakowych.

Składniki
1 szt.
cebula
1-2 łyżki
mąki
według potrzeb
olej
3 szt.
marchewki
200-250 g
mięsa z kurczaka (lub szynka wieprzowa)
do smaku
sól, pieprz, cukier
według potrzeb
wywar warzywny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W garnku podsmaż cebulkę. Na cebulę włóż pokrojone w kostkę mięso i pokrojona marchewkę (jeśli ktoś chce to może dodać też groszek), lekko podsmaż, posól, popieprz i duś 20 minut, od czasu do czasu podlewając wywarem.
  2. Na końcu zagęść mąką i dopraw cukrem do smaku (możesz dodać 2 łyżki kwaśnej śmietany).
  3. Podawaj z puree ziemniaczanym albo z ryżem. 

Źródło: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz