Marchew na gęsto z masłem

Przepis Marchew na gęsto z masłem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Marchew na gęsto z masłem i puree ziemniaczanym. Jedno z ulubionych dań mojego męża. Aż jestem zdziwiona że je marchewkę w takiej ilości ponieważ gdy dam ją na przykład do gulaszu to natychmiast kręci nosem dlaczego dałam aż tyle marchwi. Do tego dania jako dodatek koniecznie puree ziemniaczane. Z ryżem też mi bardzo smakuje, ale jak wiadomo ile osób tyle preferencji smakowych.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

1 szt.cebula
1-2 łyżkimąki
według potrzebolej
3 szt.marchewki
200-250 gmięsa z kurczaka (lub szynka wieprzowa)
do smakusól, pieprz, cukier
według potrzebwywar warzywny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W garnku podsmaż cebulkę. Na cebulę włóż pokrojone w kostkę mięso i pokrojona marchewkę (jeśli ktoś chce to może dodać też groszek), lekko podsmaż, posól, popieprz i duś 20 minut, od czasu do czasu podlewając wywarem.
  2. Na końcu zagęść mąką i dopraw cukrem do smaku (możesz dodać 2 łyżki kwaśnej śmietany).
  3. Podawaj z puree ziemniaczanym albo z ryżem. 

Źródło: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj