SKŁADNIKI
Ciasto:
5 szt.jajek
200 gcukru pudru
200 gmąki
5 łyżekoleju roślinnego
Krem:
3/4 lmleka
3 op.budyniu waniliowego
200 gcukru pudru
2 łyżkicappuccino w proszku
3 kubeczkikwaśnej śmietany
Ponadto będziemy potrzebować:
150 gdżemy owocowego
1 op.okrągłych biszkoptów
200 mlmocnej czarnej kawy
50 mlrumu
100 gczekolada do ozdobienia
- Zmiksuj 5 jajek i 200 g cukru pudru na gęstą piankę, potem zmiksuj to z 5 łyżkami oleju i dodaj 200 g mąki. Ciasto daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.
- Ugotuj budyń z 3/4 litra mleka i trzech budyniów waniliowych, gorący wymieszaj z 200 g cukru pudru i 2 łyżkami cappuccino w proszku. Po ostygnięciu budyń wymieszaj z 3 kubeczkami kwaśnej śmietany (750 ml).
- Ostygnięte ciasto posmaruj cienką warstwą dżemu, na to daj połowę kremu, na krem ułóż okrągłe biszkopty, które zamocz w kawie z rumem. Na biszkopty daj drugą połowę kremu, ozdób startą czekoladą, kakao lub posypką czekoladową. Odstaw na pół dnia do lodówki. Smacznego!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nebeská Máňa.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Nebeská ,,Máňa,,.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Himmlische Schnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mennyei krémes finomság.
KOMENTARZE DO PRZEPISU