NajPrzepis.pl Desery Mało wymagające, szybkie ciasto z kremem po którym wszyscy będą się oblizywać
Mało wymagające, szybkie ciasto z kremem po którym wszyscy będą się oblizywać
Przepis Mało wymagające, szybkie ciasto z kremem po którym wszyscy będą się oblizywać
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   3.5.2023

Mało wymagające, szybkie ciasto z kremem po którym wszyscy będą się oblizywać

Jeśli chcesz zrobić świetny deser, którego przygotowanie nie zajmuje kilku godzin, i który wygląda jak z cukierni, sięgnij po ten przepis na ciasto z kremem. Z blaszki o wymiarach 20x30 cm będziesz mieć 15 kawałków.

30 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
600 g
ciasta francuskiego
2 i 1/2 szt.
budyniu waniliowego
1 l
mleka
375 ml
śmietany kremówki
2 szt.
cukru waniliowego
5 łyżek
cukru do budyniu
do posypania
cukier puder
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto francuskie podziel na dwie części.
  2. Upiecz płat ciasta francuskiego w całości, będzie on tworzył spód deseru. Drugą część ciasta francuskiego pokrój na prostokąty (15 szt.), upiecz i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Ugotuj budyń z mleka, cukru, 1 cukru waniliowego i budyni waniliowych, jeszcze ciepłym polej ciasto francuskie i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ubij śmietanę kremówkę z 1 cukrem waniliowym, posmaruj ciasto i schłodź.
  5. Na koniec daj na wierzch prostokąty ciasta francuskiego i posyp cukrem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz